Люпко Петрович е на път да хвърли в ужас едновременно феновете на Левски и ЦСКА. Сърбинът е започнал сондажи за треньорския пост на „червените“, пише „Меридиан Мач“. Снощи на „Армията“ се разделиха с Едуард Йорданеску и назначиха Стамен Белчев до края на годината.

Не е ясно как такова нещо ще бъде прието от привържениците на "червените". Със сигурост тези на Левски ще са бесни. Както е известно, Петрович не крие добрите си отношения с главния акционер на ЦСКА Гриша Ганчев, като няколко пъти беше начело на предишния клуб на бизнесмена – Литекс.

Както е известно, в края на октомври Люпко Петрович напусна Левски внезапно по здравословни причини. Това стана точно преди мача с Берое и няколко дни след равенството с ЦСКА (1:1). Тогава сърбинът обяви, че „сините“ ще бъдат последния му клуб в България, а вероятно и в кариерата.

Сега обаче прословутият специалист явно се е излекувал и е готов за нови предизвикателства. Пред босненския сайт sportsport.ba той призна, че скоро ще има нов отбор в чужбина и за пореден пък изрази недоволство от престоя си в Левски.

„В Левски не бях удовлетворен изобщо. Дори, когато бяхме на първо място и правехме страхотни серии от победи, трябваше да се боря с много неща. Просто нямах силите да продължа да го правя. Сега презаредих батериите. Бях в Златибор и Белград, където си починах. Чувствам се здрав и добре. Скоро ще имам нов отбор в чужбина. За мен не е проблем да работя далеч от родината“, разкри Петрович.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

ТЕЛЕВИЗИОННАТА ПРОГРАМА ЗА ПЪРВА ЛИГА