ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Македонските медии продължават да бълват негативни коментари по повод на победата на България над възпитаниците на Благоя Милевски с 1:0 в Скопие в среща от Лигата на нациите. И днес един от най-яростните сайтове sportmedia.mk отбеляза: „Българи юнаци“, „Браво момчета, така се защитава България“, „Домакините освиркаха химна ни“, „Браво, спечелихте най-важния мач – за българското достойнство“, са само част от заглавията в медиите на източната ни съседка.

България е в екстаз след победата над Македония, всички са в еуфория, сякаш са станали световни шампиони.

Особено се открои мнението на противоречивия шоумен или политик Слави Трифонов, който написа в социалните мрежи, че това е най-важният мач за българското достойнство.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

След освиркванията на химна преди мача се обади и бившият премиер Бойко Борисов, който посочи, че е изумен от поведението на македонските фенове.

Играчите отбелязаха, че освиркванията на националния химн са били само допълнителна мотивация за победа. Трябва да се каже, че в българската съблекалня след мача беше истинска еуфория".

По повод на обстановката по време на срещата този сайт многократно насърчи поведението на феновете на домакините. Дори и в деня след мача: "Фантастична подкрепа, патриотичен заряд до небесата... Отдавна нашите представители не са имали такава подкрепа, идваща от сърцата на около 15 000 фенове, които не се щадяха и аплодираха през целия мач.

И за това имат голямо БРАВО. Браво на тях, така се обича и насърчава МАКЕДОНИЯ".

Но медията е много пестелива относно неграмотното представяне на футболистите на домакинския тим: "Наистина жалко, това беше мач, който не трябваше да бъде загубен по милиони причини. Но ето, загубихме го..."

След уверението на екипа на БТВ, че македонците не са били дружелюбни дори и срещу журналистите ни в Скопие можем само да уверим - играеш, доколко ти позволява съперника и отразяваш толкова, колкото събитието (а не домакина) ти позволи. А българският национален отбор ни даде много поводи за гордост снощи...

НАШАТА ГРУПА В ЛИГАТА НА НАЦИИТЕ - ТУК!