Царско село отстъпи с 0:2 на Локомотив (Пловдив) в контролна среща, която се състоя на стадион „Арена Царско село“. Головете за "смърфовете" отбелязаха Емил Янчев и Венсан Марсел през второто полувреме.

Пробен период в Царско село карат бившият голмайстор на Берое и Левски Жуниор Мапуку, както и крилото Вилфред Зате. Двамата започнаха титуляри и бяха заменени на почивката. Бившият футболист на Берое Стара Загора Кохей Като също игра в мача, но той само поддържа форма с „царете“.

И тази среща беше посетена от Любослав Пенев, който е пред завръщане на треньорския пост в Царско село. Специалистът напоследък не пропуска мач на тима от Околовръстното, очаквайки да замени Антони Здравков.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Мачът започна с лек натиск на гостите от Пловдив, но първото чисто голово положение направиха „царете“. Жуниор Мапуку даде хубав пас към Милчо Ангелов, който навлезе в наказателното поле, но шутът му бе избит в корнер. В 9-ата минута „черно-белите“ успяха да откраднат топката на домакините, тя стигна но Венсан Марсел, който стреля по диагонала в аут.

В 23-ата минута Янко Георгиев направи страхотно спасяване, след като топката стигна до Георги Минчев в наказателното поле, след грешка на отбраната. Георгиев успя да затвори ъгъла на бившия си съотборник в Царско село и изби.

Малко по-късно Милош Петрович имаше шанс да стреля, след ъглов удар, но топката попадна в ръцете на Янко Георгиев.

Двамата треньори направиха доста смени в началото на второто полувреме, като от игра за домакините излязоха и двамата футболисти на проби - Мапуку и Зате.

Локомотив поведе в 56-ата минута. Тогава избраниците на Александър Тунчев имаха възможност да изпълнят ъглов удар, Салинас центрира, Крачун засече с глава, Християн Василев изби, но изпрати топката в краката на Емил Янчев, който от непосредствена близост реализира за 0:1.

В 75-ата минута Никола Колев центрира в наказателното поле, Милчо Ангелов игра с глава, но изпрати топката в аут.

В 80-ата минута намиращият се на проби в Локомотив (Пловдив) Росен Колев даде добър извеждащ пас, след който Венсан Марсел изпревари Християн Василев, пусна топката покрай него и впоследствие я вкара в мрежата за 0:2.

В заключителните минути Лукас Диас можеше да отбележи гол за Царско село, но стреля слабо и Лукас Рейдър спаси.

Efbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022