Бразилецът Маркиньос може да започне като титуляр срещу Чехия в световната квалификация утре вечер. Техничарят с български паспорт най-вероятно той ще се появи като вътрешен халф на мястото на наказания заради червен картон Светослав Дяков. Поне това издадоха последните тактически тренировки в българския лагер преди последния мач на нашите в група “B”. Другите две опции за тази позиция са дебютантът Симеон Славчев и Христо Златински.

Принудителна промяна в селекцията на Любослав Пенев се очаква и в защитата също заради санкция след червен картон, пише в. “Труд”. Прогнозираше се, че Николай Бодуров ще бъде заменен от Павел Виданов, но на последните две занимания повече шансове натрупа Илия Миланов. Тук третият вариант е Александър Александров, но ще е суперизненада ако Пенев изневери на принципите си и заложи на новак в решителен за второто място в групата мач.

Подобно на двубоя срещу Армения (1:2) и сега най-много въпросителни в щаба са заплетени около това кой ще води българската атака. В Ереван при гостуването се избра варианта с Емил Гъргоров, но сега е възможно на върха на нападението да бъде Димитър Рангелов. А за максимална острота Александър Тонев да замени Станислав Манолев в дясната зона.