Селекционерът на националния ни отбор по футбол Лотар Матеус говори пред журналистите на заминаване за Швейцария. Нашите гостуват в Базел на 6 септември (вторник) от 21:30 часа в предпоследната си европейска квалификация от група “G”.

Матеус коментира напускането на Станислав Манолев от националния тим. Както е известно, вчера бранителят си тръгна от лагера на тима, след като остана извън групата за двубоя с Англия. Играчът на ПСВ Айндховен заяви, че докато Матеус е начело на отбора, няма да играе.

“Станислав Манолев проявява неуважение към отбора и България. Надявам се да разбере, че е сбъркал и нещата може да се променят. По-ядосан съм на Манолев, отколкото той на мен. Аз съм човекът, който определя групата за даден мач. Това е проява на неуважение към отбора и страната. Не е честно и към колегите му, защото той е част от този тим и трябва да спазва правилата. Една грешка не може да затвори вратата за един или друг играч. Надявам се когато той има повече време, да размисли. Да разбере, че е сбъркал и нещата може да се променят", коментира Матеус.

БЛИЦ първи ви информира и за решението на германеца да остави Спас Делев извън групата за двубоя с Швейцария. “Говорих вчера дълго със Спас Делев и той се съгласи с мен, че в момента не е на необходимото ниво за националния отбор. Делев се съгласи да изчисти главата си от всякакви странични неща. Явно наистина има някакъв евентуален негов трансфер. Дали бих го посъветвал да отиде да играе в Турция? Ако играчът поиска мнението ми, ще му го кажа, но няма да го споделям тук пред журналистите", коментира още Матеус./БЛИЦ