В националния отбор няма мениджърски игри и селекционерът Лотар Матеус не изпълнява заповеди “отгоре” относно състава. Германецът напълно опроверга слуховете, че в представителни ни отбор попадат играчи, които имат силни позиции чрез мениджърите си.

“Когато аз съм на тази позиция не би могло да има мениджърски интереси в националния отбор, тъй като никой не може да купи нищо с пари”, заяви раздразнен на въпроса Матеус, който замина заедно с националите за Швейцария. Нашите гостуват в Базел в предпоследна европейска квалификация на 6 септември (вторник) от 21:30 часа.

В последните няколко месеца все повече се засилват слуховете, че един-двама от най-силните мениджъри у нас успяват да прокарат футболистите си, за сметка на което страдат други играчи, които остават извън сметките на германеца.

“Не мисля за следващия квалификационен цикъл, защото сега ни предстоят още два мача от този. Не сме се предали и отиваме да играем добре. Напрежение в отбора? Не мисля, че има такова. Футболистите на България трябва да изпитват гордост и щастие, когато носят екипа на националния отбор. Искаме да променим някои неща, но не можем да променим всичко. Смятам, че с Англия до 70-ата минута тимът игра добре, но за нещастие те ни вкара три гола от три положения. Можем да вземем успех в Швейцария със същата игра, но с по-бързи действия в атака и по-концентрирани в завършващата фаза, защото като не стреляш към вратата, няма как да отбележиш", сподели Матеус.

На самолета за Швейцария се качи президентът на БФС Борислав Михайлов, който финтира журналистите на Летище София и не каза нито дума. С него бяха Христо Стоичков и Емил Костадинов./БЛИЦ