Скандал разтресе националния отбор часове след загубата от Англия с 0:3, научи БЛИЦ. Селекционерът Лотар Матеус отстрани звездата на ЦСКА Спас Делев. Между двамата пламнал конфликт по-рано днес, след който германецът показал вратата на нисичкия голмайстор.

Както е известно, Делев остана извън групата за вчерашния мач срещу англичаните, което беше прието странно от треньори и специалисти. На въпрос след мача дали има проблем с нападателя на ЦСКА Лотар Матеус категорично заяви, че такъв няма и допълни: “Не съм доволен от показаното от него на последните тренировки”. Източници от тима обаче разкриха пред БЛИЦ, че Делев и Матеус са имали разговор вчера, на който футболистът се държал високомерно. Двамата отново говорили и днес, Спас пак проявил надменно държане, след което германецът се отказал от услугите му.

Оставането на Делев в България може да помогне на ЦСКА. Както е известно, нападателят може да заиграе в новака в турския елит Мерсин. Тимът от южната ни съседка се интересува от голаджията, а трансферният прозорец в Турция затваря на 5 септември (понеделник).

За Швейцария няма да пътуват още Станислав Манолев и Александър Тунчев. Двамата също останаха извън групата за двубоя с Уейн Рууни и компания. От твърд титуляр в националния отбор полузащитникът на ПСВ Айндховен се превърна в тотален аутсайдер при Матеус, което на този етап също няма обяснение.

За предпоследната квалификация с швейцарците на 6 септември селекционерът връща полузащитника на “Левски” Владимир Гаджев. Той първоначално беше в разширената група от 30 футболисти, но отпадна преди двубоя с Англия./БЛИЦ

Избраниците на Лотар Матеус за двубоя с Швейцария

ВРАТАРИ
Николай Михайлов (Твенте, Холандия)
Владислав Стоянов (Шериф, Молдова)

ЗАЩИТНИЦИ
Иван Бандаловски (ЦСКА)
Живко Миланов (Васлуй, Румъния)
Николай Бодуров (Литекс)
Иван Иванов (Партизан, Сърбия)
Валентин Илиев (Стяуа, Румъния)
Костадин Стоянов (ЦСКА)
Петър Занев (Литекс)

ПОЛУЗАЩИТНИЦИ
Стилиян Петров (Астън Вила, Англия)
Благой Георгиев (Терек, Русия)
Владимир Гаджев ("Левски")
Цветомир Цонков (Черноморец)
Георги Сърмов (Касъмпаша, Турция)
Маркиньос (Анортозис, Кипър)
Ивелин Попов (Газиантеп, Турция)
Симеон Райков ("Левски")

НАПАДАТЕЛИ
Мартин Петров (Болтън, Англия)
Цветан Генков (Висла, Полша)
Георги Божилов (Черно море)