Вратарят на националния отбор Николай Михайлов даде интервю пред пред TV7. В него той говори относно плановете си, както и за очакванията от предстоящата европейска квалификация срещу Италия.

"Настроението, както винаги, е много добре. Вече имаме изграден колектив. Ще направим сега и първи разбор със старши треньора. Играем с един огромен отбор, нямаме какво да губим. Надявам се да се противопоставим, и само Господ знае как ще завършим.

Шансът е малък. Когато не можеш да биеш Малта вкъщи... Не трябва да се изхвърляме. Трябва да сме реалисти. Виждате отбори като Сърбия, Турция, с какви футболисти, и те не могат да бият. И нас ни боли, и всички българи ги боли. Ние трябва да продължаваме да се борим, заяви вратарят.

- Дали ще бъда титуляр...Треньорът си преценява, аз съм изиграл вече седем мача. А относно отношенията ни с Валери Божинов мога да кажа, че ние двамата сме най-малкият проблем в този национален отбор. Ние сме в нормални отношения. Дошли сме, даваме всичко от себе си, всеки може да си пише каквото си иска. За мен е несериозно, акцентът е съвсем друг.

В последните два мача липсваше настроение и колектив. Има неща от кухнята, които не бяха както трябва. Футболът е много сложна игра, трудно е да изградиш отбор, който наистина да е добър. Ние трябва да работим още много, много, за да достигнем там, където трябва да сме. Нуждаем се от хъс, сърце, и да сме без никакъв страх. Който изпитва страх, по-добре да не излиза въобще. Първо е най-важно да съм жив и здрав. След това искам да изиграя възможно най-много мачове. И от лятото съм направил стъпки, през май месец отпада законът за чужденците в Турция, и оттам ще видим."

Нашата група "Н" за европейските квалификации