Националният селекционер Ивайло Петев призова за мощна подкрепа от трибуните в събота на европейската квалификация с Италия, която е от 21:45 часа на "Васил Левски". "Ще се видя с футболистите тази вечер и ще говорим за това, което ни предстои. В тренировка няма да участва само Ивелин Попов, другите ще тренират", започна Петев на срещата си с медиите.

"Нямам притеснения, ще направим всичко възможно играчите да са спокойни и да дадат всичко от себе си. Има още време, в събота ще разберете кой ще бъде с капитанската лента", каза спецът.

"За да има дисциплина във всяка една сфера, дори на живота, трябва да я има. Аз също държа на нея. Момчетата трябва да излязат в добро емоционално състояние в събота", продължи националният селекционер.

"Тези футболисти съм избрал, това е към днешна дата. Имам седмица работа, тези които са най-подходящи, те ще играят", отговори Петев на въпрос дали се притеснява, че част от футболистите не играят в клубните си отбори.

"Радвам се, че дебютирам срещу Италия. Ако можех да избера между Норвегия, Азербайджан и Италия, щях да избера Италия. Трябва да играем по най-добрия начин. Доста мачове им изгледах, важно е как ние ще се противопоставим. Иска ми се колкото е възможно повече зрители да дойдат. Имаме нужда от подкрепата им и разчитамe на това нещо. Апелирам всички, които са привърженици на националния отбор, да дойдат и да ни подкрепят", каза Петев.

"Най-важното е да сме спокойни, не трябва да сме нервни, мачът ще е на психика. Апелът ми е всеки един да даде не 100, а 101% от себе си", допълни националният селекционер.

"Няма да конкретизирам, приятелски и полезен разговор проведох С Любо Пенев, ще го взема под внимание", добави Петев по повод срещата със своя предшественик.

"Трябва да сме концентрирани. Италия винаги концентрира усилия в защита и ако съумеят да отбележат, си пазят преднината", каза още националният селекционер.

Нашата група "Н" за европейските квалификации