Президентът на БФС Борислав Михайлов коментира при завръщането от Киев, че за Димитър Бербатов няма място в националния отбор. Снощи България загуби с 0:3 от Украйна в контрола, играна на стадион "Валери Лобановски".

"Не говорим за връщането на Бербатов, а за обновяването на отбора. Когато става дума за обновяване, не трябва да се връщат стари играчи. Треньорите си преценяват. Вчера младите ми направиха добро впечатление. Дори Стилиян Петров посъветва да не ги връщаме в младежкия отбор. Мадански обаче ще прецени, но може да ощетим младежите", коментира Михайлов.

"Нужни са драстични промени в отбора. Имам предвид да бъдат налагани още повече нови футболисти", категоричен бе бившият вратар на аерогара "София".

"Нещата не са добре. Момчетата също не са щастливи и виждате нещата не се получават. Предстои ни много работа, национални тимове, треньори - много работа. Има млади футболисти, ще им трябва време, ще ни трябва търпение. Нещата не са такива каквито очакваме като резултати, пак повтарям - за този отбор трябва много работа и търпение. Вчера имаше играчи, които бяха бели като чаршафи. Това не е нормално, а те са играчи от водещи отбори във футболното ни първенство. Трябва да приемем нещата, това е реалността в момента", каза още Михайлов.

Шефът на БФС сподели още, че до Нова година ще бъде взето решението за постоянен национален селекционер, тъй като Михаил Мадански изпълнява длъжността временно.

"Трябва търпение. Това не е, което всички очакваме. Както вие, така и аз. Няма как да е по-лошо от това. Не е фатално в коя урна ще бъдем, въпросът е да имаме отбор", каза още Михайлов.