Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви след срамното 1:1 у дома с Малта, че Любослав Пенев има право да подаде оставка, както и да не си я подава. Босът на родния футбол е разочарован от футболистите. "Очевидно играчите не искаха или не са във форма. Имат страх от успеха или от неуспеха. Аз съм разочарован от футболистите. За треньорското ръководство ще видим. Ще мислим. Очевидно играчите не искаха, не, че не могат. Не мога да приема“, започна Михайлов.

„Любо Пенев има правото да си дава оставката и да не си я дава. Изпълкомът трябва да се събере. Ако си я подаде, ще му я разгледаме“, добави президентът на БФС.

„Играчите със сигурност трябва да се извинят на феновете. Не искам да търся оправдание в резултатите на други квалификации. Футболът е мъжка игра. Това им казах в съблекалнята. В съблекалнята всичко е ОК. Аз съм 70 пъти капитан на този отбор. Аз не съм виждал такава дузпа по принцип. Беше точно като в художествена гимнастика. Във футбола не трябва да бъде така“, продължи босът на БФС.

„Очевидно играчите не искаха“, каза още Михайлов.

Нашата група "Н" за европейските квалификации