Любослав Пенев не пожела да отговори на Кирил Домусчиев, който след срамното 1:1 с Малта заяви, че още след пораженията от Хърватия и Норвегия е настоял пред Изпълкома на БФС за смяната на треньора.

"Разбира се, винаги е виновен треньорският щаб, така е. Винаги вината е на треньора", заяви Пенев на прескоференцията след евроквалификацията, състояла се пред полупразните трибуни на "Васил Левски".

"Трудно ми е да повярвам, че не взехме трите точки. Изиграхме един добър мач, контролирахме всичко. Аз и като футболист, и като треньор, не съм участвал в такъв мач, сигурно с 369 положения за гол, а завършваме наравно. Върти ми се в главата, и не мога да повярвам. Ние подарихме точката на Малта, без да обезценявам техните усилия", каза Пенев.

"Но явно това са ни възможностите, като реализатори. Това не е оправдание, но създаваме много положения, а след като не ги вкарваме, не заслужаваме да победим, не заслужаваме да сме по-напред в класирането, не заслужаваме да сме на Европейско. Без голове няма как да искаме победи", допълни треньорът.

"Изпълкомът, когато се събере, ще вземе решение", каза Пенев, след което му бяха предадени думите на Домусчиев по негов адрес. "Не съм чул какво точно е казал, предаваш ми думите му... Не знам дали да използвам трибуната, за да отговарям на този член от Изпълкома. Ако има нещо, е редно да ми се обадят, ще разговаряме", заяви селекционерът на националите.

"Пак усещам, че ми задавате въпроси, за да се търси интрига. Но няма проблем, всеки тълкува нещата по различен начин", продължи Пенев.

"Не играхме слабо, не говорим за срам. Сигурен съм, че всеки дава всичко от себе си. Да не бъркаме слабото с пропуските. Нямаме качества, не вкарваме голове, това е истината. Какво друго искаш да ти кажа", обърна се разпалено Пенев към журналист в залата.

"При всички положения ще има генерални промени. От горе-надолу, отдолу-нагоре, това е положението. При всички положения, гарантирам, че промени ще има", добави Пенев.

Нашата група "Н" за европейските квалификации