Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов замина при националите в Анталия, където утре ще се състои контролата на България с Румъния. Босът коментира проблемите, които селекционерът Ивайло Петев имаше при сглобяването на групата. Специалистът направи 10 промени от първоначалния списък заради отказа на клубовете да пуснат играчите си.

„Това е една проверка, която Ивайло Петев искаше. Успяхме да я осигурим, въпреки че е неофициална. Петев много трудно събра отбор. С тези, които ще бъде там е хубаво да се видят и да се направи един добър мач. Проблем на Ивайло Петев е това кой ще бъде капитан на отбора. Не съм говорил с Ивелин Попов след мача с Малта“, сподели Михайлов.

„Въпрос на манталитет е дали клубовете ще си пуснат играчите. Ние като федерация правим всичко възможно да организираме тази контрола и харчим пари. Клубовете са в правото си да не пускат играчите, защото не е официална дата на ФИФА. Те все пак са колеги и трябва да се уважават и да си помагат. Това го оставам на тяхното самосъзнание. Когато има дата на ФИФА, са задължени. При румънците има шестима футболисти от Стяуа и те ги пускат. Това е въпрос на манталитет. Естествено, че националният отбор е национална кауза. Румънците, въпреки че са ни съседи имат друг манталитет. Съставът е експериментален. Мачът изобщо не е официален. Това е една тренировъчна игра. Ние едвам събрахме играчите. Иначе можехме да стоим там и 15 дни. Въпросът е играчите да дават всичко от себе си за националния отбор“, добави президентът на БФС.

„Да, имахме оферта да играем контрола на 30 май срещу Мексико, но това също не е дата на ФИФА. Трябваше да дърпаме първенството напред, а и не знаем дали ще си пуснат играчите”, каза още Михайлов.

„Аз с Емил Данчев се познавам преди да се запозная с Димитър Бербатов. Въобще не е ставало въпрос за завръщането на Бербатов в националния отбор“, отговори босът на въпрос дали е актуална темата с бившия капитан на представителния ни тим.

Михайлов предупреди, че ЦСКА е под мониторинг и има кореспонденция с УЕФА, а за финал поясни, че до края на годината базата на националния отбор в Бояна трябва да бъде отворена.