Селекционерът на националния отбор Ивайло Петев заяви, че не се чувства обиден на клубовете и своите колеги, които не пуснаха част от футболистите си за контролата срещу Румъния. Дебютът на новия наставник е в събота от 19:00 часа. Тази сутрин националните заминаха за Турция, а Петев беше придружаван от 7 футболисти. Към "трикольорите" направо в базата в хотел "Мардан Палас" ще се присъединят и останалите играчи, повикани от селекционера.

„Никак не съм спокоен. Вчера отпаднаха още двама от състава и на тяхно място трябва да вземем нови хора (б.р. - с контузии са Георги Божилов и Йордан Минев). Нормално приемам нещата. Това е подготвителен период и такива ситуации са нормални", коментира Петев.

„Липсата на официална дата е основната причина да се получат такива ситуации, но ние няма какво да направим друго. Много апелирах клубовете да пуснат състезателите си. Аз и футболният съюз не можем да направим нищо. Естествено, че разчитах на подкрепа. Някои от клубовете ме подкрепиха, някои други имат доводи да се случат различни неща, но защо ние не можем да го направим, а Румъния може? Каква е причината", попита Петев.

„Националният отбор е национална кауза и всички трябва всички да работим за него. Говорил съм с голяма част от клубовете. Липсата на дата е най-големият проблем. За бойкот е смешно да се говорим. По никакъв начин се сърдя на никого. Не сме тук да се сърдим, а да работим", продължи треньорът.

"Ситуацията дава шанс на момчета, които може би нямаше да попаднат в групата и може би ще има голяма изненада. Ще им се отрази доста добре, ще ги амбицира да се развиват. Не съм ги гледал румънците, но знам списъка им от играчи - имат 7 човека от Стяуа", добави Петев.

"Ще работим с тези хора, които съм повикал и се надявам, че ще се представят достойно срещу Румъния. Не се чувствам обиден на никой от моите колеги. Така са преценили, така са постъпили. Тук не сме да се сърдим и обиждаме, а да вършим работа", заяви треньорът.

"Не знам дали Ивелин Попов ще се появи. Може би да, може би не, но имаме писмо от неговия клуб, с което не му позволяват да играе в този мач. Разговаряхме доста, но няма как да ви кажа какво говорихме. На 28 март ще видим за капитана", каза още Петев.

Съставът на България към този момент за мача с Румъния:
Вратари:

Божидар Митрев (Локо (Сф))
Благой Макенджиев (Берое)

Защитници:
Станислав Манолев (Динамо (Москва), Рус)
Венцислав Василев (ЦСКА)
Георги Терзиев (Лудогорец)
Радослав Терзиев ("Ботев")
Борислав Стойчев ("Левски")
Илия Миланов (Литекс)
Петър Занев (Амкар, Рус)
Страхил Попов (Литекс)

Полузащитници и нападатели:
Михаил Александров (Лудогорец)
Светослав Дяков (Лудогорец)
Владимир Гаджев („Левски")
Симеон Славчев (Спортинг, Пор)
Кристиан Малинов (Литекс)
Даниел Генов (Локо (Сф))
Кирил Десподов (Литекс)
Радослав Василев (Славия)
Андрей Гълъбинов (Ливорно)
Лъчезар Балтанов ("Ботев")

Нашата група "Н" за европейските квалификации