ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Много статистически показатели сочат много любопитна тенденция в Левски. Според данните, резултатите на „сините“ са изключително зависими от представянето на някои футболисти.

Изненадващият извод сочи, че най-фундаменталният играч в тима не е нито един от бразилците. Най-важен се оказва един българин. Това е Андриан Краев, който и при победата с 1:0 над Берое отново доказа важността си за Левски.

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

Срещу заралии националът игра цял мач, направи асистенция за гола на Асен Чандъров в добавеното време, отправи два удара към вратата на гостите, даде 71 паса (53 точни) и направи само две нарушения, докато самият той беше фаулиран шест пъти (най-много от всички футболисти в елита през изминалия уикенд).

Потвърждение за важността на 24-годишния халф за Левски може да бъде открито и в друга статистика. През този сезон „сините“ не са спечелили нито един мач, в който Краев е отсъствал от терена.

През пролетта Краев не игра срещу Черно море (0:1) и Пирин (1:1). През есенния дял пропусна две гостувания на Левски – срещу Черно море и Славия. В тях отборът също взе само една точка – от нулевото равенство с „моряците“. Мачът с „белите“ беше загубен с 1:2.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК