Библиотека - това е институция и сграда, в която се събират, съхраняват и помещават разнообразни материали...

Всеки знае какво представлява. Не на това приличаше Националният стадион "Васил Левски" снощи. За радост на селекционера на България Любослав Пенев. Безредиците на трибуните между нашите фенове и тези на хърватите повишиха адреналина както на наставника, така и на футболистите. Независмо, че напрежението се отрази върху представянето на много от играчите.

"Всичко е о'кей, димки, факли... Нашата публика трябва да си е на стадиона... Аз такава публика обичам, която подкрепя бурно и сърцато. Не сме в библиотека... Това са неща, които се случват по стадионите."

Прав е Любослав Пенев. Все пак сме на Балканите и подобен сценарий не може да изненада никого. Малко са държавите, в които подобно зрелище е възможно. А става въпрос за мач на националния отбор. Изключваме факта, че цялото джапане бе насочено към живи същества. Нещо, което не е редно и не трябва да се допуска. Изключваме и факта, че заради пропуски Българският футболен съюз ще отнесе най-малко сериозна финансова глоба. Но всичко е вече история.

Най-важното в случая е, че хората се обединиха. Над 30 хиляди подкрепиха националния отбор. Над 30 хиляди скандираха в един глас. Най-големите агитки в България - Сектор "Г" и Сектор "Б", си подадоха ръка.

Избледнялото може би през последните години заради слабите резултати "Българи, юнаци!" вече има своите алтернативи. "Сърце, душа, за България!" и "Напред, за победата!". А има още много песни, които биха могли да се използват в името на България.

Това бе публика, настроение. Още една причина, за която футболистите трябва да играят. Точно това те поискаха за мача с Хърватия и го получиха.

Момчета, ваш ред е! Можете повече, защото вече сте го показвали. Зарадвайте ни срещу Норвегия, ние също се нуждаем от победа, от "лъвовете" на България.
СВЕТОСЛАВ КОСТАДИНОВ/БЛИЦ

Нашата група "Н" за европейските квалификации