Председателят на Съдийската комисия Димо Момиров заяви, че ще сезира комисията за нахлуването на Емил Велев на терена по време на срещата с Литекс, спечелена от "сините" с 2:1.

Шефът на реферите остана изненадан, че длъжностните лица не са описали случилото се с Велев в докладите си до Дисциплинарната комисия.

"Не знам защо не е описано нахлуването на Емил Велев на терена по време на срещата между Литекс и Левски от длъжностните лица. Аз бях на срещата и го видях. Ще погледна докладите и лично ще сезирам комисията. Все още не сме разглеждали мачовете от изминалия кръг. Предстои да разгледаме срещите най-вече на водещите ни рефери, затова и няма да ги коментирам", каза Момиров.

"Не се изненадвайте, ако в скоро време се разделим с някой от тях. Цветан Георгиев получи наряд в този кръг по-скоро, защото ще има юбилей. Ще му бъде 100-ия двубой в "А" група. Доволен съм от двамата млади рефери, които дебютираха в изминалия кръг - Ивайло Стоянов и Вихрен Манев. Смятам, че се справиха много добре с оглед на тежките мачове, който им поверихме", сподели Момиров, като по този начин потвърди думите си пред БЛИЦ от преди няколко дни, когато заяви, че няма да робува на имена, като дори Цветан Георгиев може да изхвърчи от съдийството. /БЛИЦ