Бившият национален селекционер Станимир Стоилов коментира моментното състояние на "А" тима ни, както и многото скандали, които се разразиха след загубата с 0:3 от Англия в петък.

"Не успях да гледам целия мач с Англия, защото имах други ангажименти. Има си хора, които взимат решенията за българския футбол, не мога да коментирам дали Матеус трябва да остане или не. Тези неща не ме интересуват. Не може постоянно да се сменят треньорите и да се търсят причините за неуспеха в тях. Цяла България искаше чужденец, а сега не го оставя на мира да работи. Няма смисъл да се говори за разни скандали, при положение, че мачовете са свършили и ние сме загубили", коментира пред "Канал 3" Станимир Стоилов.

"И за мен не е нормално футболистите да пият бира - било по стаите или фоайетата на хотелите. В България доста се ограничихме откъм талант и развитие. Не ме изненадват думите на Бербатов. В последно време много негативизъм се изсипа върху водещите ни футболисти. Проблеми има, той защо не ги реши? Никой не иска да създаде нещо, да направи нещо. Всеки само говори и нищо не прави. Бербатов добър или лош, играе в Манчестър Юнайтед. Не мога да си представя един отбор като България да играе без най-добрия си футболист. Най-тъжната картинка бе да видя Митко на трибуните, вместо на терена. Феновете в повечето страни са настроени така – като има резултати, са позитивни, като няма – нахвърлят се на различни хора. При нас положението е тежко. Тъжно е, че за 90 минути нашите фенове са минали от двете страни", продължи Мъри.

"Нямаме футболисти от класа, това е най-големият проблем. Всеки треньор има правото да си избира кои играчи могат да му свършат работа. Матеус е прав, какъвто и избор да направи, това му е работата. Не вярвам да има други причини, освен чисто спортно-технически, заради които не вика Божинов. За Сърмов не знам дали играе или не, през второто полувреме бе най-добрият от нашия отбор. Нека търсим проблемите там, където са, а не да си мислим, че някой е дошъл да ни направи лошо. Минаваме човешката граница. Нека говорим за футбол и за спорт", добави Стоилов.

"С тези футболисти на пейката трудно можехме да постигнем обрат през второто полувреме. Най-много да бяхме получили още няколко гола. Ако имаха възможност, англичаните щяха да ни вкарат 10 попадения", каза още настоящият треньор на Анортозис.