ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Собственикът на „Левски” Тодор Батков се е свързал с бившия национален селекционер Станимир Стоилов веднага, след като е говорил с Наско Сираков за евентуалното му завръщане на „Герена”. Той е искал да разбере дали Мъри също би се върнал в клуба, за да започне преговори с ръководството на „Ботев” (Пд) за треньорския трансфер.

БЛИЦ съобщи още вчера, че едно от условията, които Наско Сираков е поставил за завръщането си като изпълнителен директор на “Герена”, е било именно повторното назначение на Мъри за треньор. В контракта на най-успешния български специалист през този век с пловдивчани е записана клауза, според която всеки клуб, който го иска, трябва да плати 100 000 лева компенсация. Бившият национален селекционер обаче е отказал, твърди „Меридиан Мач”. Той е бил категоричен, че иска да е коректен с настоящите си работодатели и ще продължи да води „жълто-черните”, с които догодина ще преследва най-малкото място в Зона Европа.

Ако Наско Сираков се завърне в „Левски”, се очаква Николай Митов да бъде оставен да проведе лятната подготовка и да води отбора в първите мачове от евротурнирите, но не е изключено търсенето на по-опитен и доказан специалист да продължи. След отказите на Димитър Димитров – Херо и Мъри варианти са Емил Велев – Кокала, Едуард Еранусян, Петър Хубчев или чужденец.