Треньорът Станимир Стоилов обяви, че Левски може да започне да разпродава основните си футболисти, ако в следващите месеци клубът не намери 2-3 млн. лева. 55-годишният специалист все пак успокои феновете, че дори да се стигне до подобен сценарий, „сините“ няма да се борят за изпадане.

Мъри и водещият на подкаста „Gourmet Footbal“ Васил Колев очертаха трите варианта, с които клубът да си набави въпросните необходими 2-3 милиона – нов основен спонсор или няколко спонсора, масовизация на Сдружението „Левски на левскарите“ и най-лошият вариант за „сините“ – разпродажба на отбора.

3x500 лв. Бонус за мачовете от efbet Лига!

„Ако не реагираме в близките месеци по най-добрия начин – левскарите, компаниите, фирми, спонсори, да създадем един нов спонсор на Левски, със суми от около 2-3 милиона лева на година, реалността да се разпродава отборът е належаща. Казах – не ми е приятно Левски да има задължения към когото и да е било. Аз съм последният човек, който иска да трупаме задължения или да добавяме нови. Така че трябва да продадем някои от играчите, ако има предложения за тях, за да можем да си покрием дълговете. Казал съм, че ако трябва, ще играем с юноши заради спасението за Левски, няма никакъв проблем. Левски няма да изпадне, ще се задържи във висшата лига“, заяви Стоилов.

Той допълни, че преди половин година е нямало оферти за нито един футболист на „сините“, но в момента в офисите на клуба постъпили предложения за двама футболисти на обща стойност 2 млн. лева.

„Ако клубът е стабилен още година и половина – финансово и игрово, тази цена може и да се удвои. Така беше и в предния ми предстой начело на отбора“, допълни Стоилов.

Станимир Стоилов сериозно притеснен за Левски

„Смея да твърдя, че познавам добре работата във футболен план и възможностите на отбора, който тренирам. Да, можем да кажем, че за този тим това не е таванът, но му трябва още малко време, за да повярва в силите си. Сега играем повече на емоции, желание и на индивидуални качества на играчите, на ентусиазма, който има от привържениците и непрекъснатата подкрепа. Нормално е такъв футболен проект да има и лъкатушене. С оглед на това, че имаме да решаваме много други проблеми, не очаквам някакво голямо надграждане откъм класа. Знаете, че тя струва пари. Европейските футболисти, които могат да се привлекат в България са прекалено скъпи за нас и затова се ориентираме към повече играчи от Южна Америка. Там има футболисти с по-добри индивидуални характеристики и са по-евтини. Но идва другият проблем, че бройката на играчите извън ЕС е ограничена“, коментира Станимир Стоилов.

„Прекален реалист съм и не искам да даваме напразни надежди на хората, но ако в този отбор продължи да се надгражда със съвсем малки зрънца, по един-двама човека, се надявам, че до края на сезона Левски ще изглежда един стабилен отбор и от догодина да мечтае повече. Трябва да имаме време, за да се създаде стабилност в игровия план, а не да играем на емоции и желание. Естествено това идва и с три-четири класни попълнения“, добави още той.

„Винаги съм искал, откакто съм дошъл, е да играем в стил „Левски“. Да е горд отбор. Оттам трябва да си поставим реалната цел – участие в евротурнирите. Тя е осъществимата. Другото вече е в сферата на мечтите. Купата не я коментирам, но за шампионска титла трябва да си прекалено уравновесен и стабилен. Надявам се да постигнем тази стабилност. За мен стартирахме по нереален начин първенството, защото имаше мач, който трябваше задължително да бъде спечелен, след като имаш преимущество с човек повече. Но това са точно грешките на растежа, които ще прави Левски. Необходимо е да държим тръпката и емоциите в играчите. Умният футбол, който искаме да играем също трябва да се добави лека класа към него“, каза треньорът на "сините".

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа