Ръководството на Левски обмисля да даде премии на футболистите заради силните мачове в Лигата на конференциите, довели до елиминирането на ПАОК. Все още обаче не е взето решение дали това да не стане при евентуално елиминиране на следващия противник от Малта.

В крайна сметка последната дума по този въпрос ще е е на старши треньора, без когото не се решават важните финансови дела в клуба, съобщава „Тема Спорт“.

„Сините“ вече заработиха достатъчно пари, за да се стигне до идеята за частично премиране. Ясно е, че при достигане на групова фаза, ще има голяма радост за джобовете на футболистите, които досега изкараха поне един милион и лева приходи, в това число от УЕФА и от билети за домакинския мач с ПАОК.

Продажба на всички места от капацитета на „Герена“ за реванша с Хамрун Спартанс плюс продажба на артикули около мача ще вкара в клуба още около 500 хиляди лева, а поне същата сума в евро ще дойде от европейската централа, ако Левски елиминира малтийците и отиде на плейоф преди груповата фаза на турнира.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа