Левски обмисля да поиска отлагане на предстоящото си в понеделник гостуване на Черно море в мач от 4 кръг на efbet Лигата. Двубоят на „Тича“ по програма трябва да започне в 20:45 часа.

В четвъртък обаче „сините“ трябва да приемат малтийския Хамрун Спартанс в първа среща от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Може обаче да се стигне до разместване от страна на УЕФА.

В тази връзка изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков призна, че в клуба обмислят дали да не поискат ново отлагане, след като вече преместиха за по-късна дата мача със Славия.

"Трябва да преценим дали да поискаме отлагане на следващия ни мач за първенство. Организацията за мачовете, ще видим дали ще играем на 3 или 4. Трябва да отидем и на жребия за плейофите, пропуснахме един. Възнамерявам да отида. Още от сега започваме организационните въпроси за следващия мач, но ще го направим с удоволствие, повярвайте ми", заяви Ивков.

"Има и финансови ползи от елиминирането на ПАОК. Честито на всички! Искам да благодаря на тези, с които започнахме - нашите привърженици, организирани и неорганизирани, всички. Виждам в очите им това, за което треньорът и спортно-техническото ръководство са мотивирани. Не съм по силните думи, но това във всеки случай е едно добро начало. Дали Левски отива в друга орбита? Не е друга орбита, да не правим такива изказвания. Отстранихме клуб, който е светлинни години пред нас. Днес се срещнахме с ръководството на ПАОК, догодина започват да строят нов стадион“, допълни изпълнителният директор на Левски.

„Иска ми се това да е началото на "синя приказка", колкото и клиширано да звучи. Да, ще има добри финансови постъпления, но това е само началото - целта трябва сега да е плейоф. След мача в Солун като на лента ми мина всичко, което се случи през тези месеци. Нищо не се е променило коренно относно "глинените крачета", това беше метафора, но вече укрепваме много. На футболистите разрешава и забранява само Станимир Стоилов", коментира юристът.