Страшна поредна опасност надвисна над БФС заради начина на управление и всевъзможните лупинги, които правят на "Иван Асен II". Поводът е специалната комисия, която изследва случая с Литекс. Първото й заседание бе отложено за 4 януари заради отсъствието на част от поканените.

Според специалиста по спортно право Георги Градев, ако бъдат спазени правилата, ФИФА спокойно може да изключи БФС заради намеса на външна комисия, част от която са участници от БОК или Министерството на спорта.

Ето какво пише Градев в профила си във "Фейсбук":


ФИФА ще изключи БФС заради свиканата външна комисия по случая Литекс!

Съгласно чл. 17, ал. 1 от Устава на ФИФА намесата от външна страна като БОК (Български олимпийски комитет) и/или ММС (Министерство на младежта и спорта) в решението на ИК (Изпълнителния комитет) по казуса Литекс е ИЗРИЧНО ЗАБРАНЕНА.

Още повече че, съгласно чл. 56 от Устава на БФС, има постоянен орган в системата на БФС, който е компетентен да даде становище на ИК по казуса - това е Правната комисия.

Съгласно ЗЮЛНЦ и Устава на БФС решението на АпК (Апелативната комисия), която е постоянен орган на БФС, НЕ може да бъде отменено от Изпълкома.

Нарушаването на закона и Устава е основание за отнемане на лицензията на БФС от ММС, съгласно ЗФВС.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016


9_1.jpg

10_1.jpg