Собствениците на ЦСКА са взели решение да намалят заплатите на всички футболисти с по 15%. Това важи за тези, които остават на „Армията” и през пролетния полусезон. Димитър Борисов и Иво Иванов твърдо са решили да съкратят бюджета. Парите за издръжката на ЦСКА са сериозни, но с редицата предвидени промени ще бъдат намалени, съобщава „Меридиан Мач”.

Първата задача пред Георги Илиев – Майкъла е да бъде намалена групата от над 40 футболисти. След това ще се преговаря с всички, които ще продължат да защитават цветовете на ЦСКА. На всеки един играч ще бъде предложено намаление на заплатата. За да се тушира евентуалното напрежение, ще се съкратят възнагражденията с по 15%. Проблемът към осъществяването на евентуалните действия са изрядните договори на футболистите. Без тяхно съгласие ще е невъзможно да се направи каквото и да е.

Разходите за изграждането на терени и ремонтните дейности на стадион „Българска Армия” гълтат страшно много средства. Опитите на Георги Илиев да стабилизира положението засега изглеждат обречени на провал. Заплатите на основните футболисти са изплатени, с което ръководството се опита да ги предразположи за преговори.

В ЦСКА ще опитат да привлекат и няколко нови спонсора, които да помогнат на собствениците. От „Титан” се надяват със странични приходи да покрият поне част от текущите разходи по издръжката на клуба.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ