Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Милен Радуканов беше изнервен след загубата с 1:2 от “Левски” във Вечното дерби. Повод за това станаха многото въпроси за титулярния състав, схемата и начина на игра. Както и питанията за евентуалната му смяна. Част от журналистите попитаха Радуканов, защо е започнал с предпазлива схема и защо е избрал Спас Делев вместо Камбуров или Платини.

"Загубихме защото “Левски” вкара един гол повече от нас, явно имаха късмет, да вкарат в 90-та минута. Стана интересен двубой, с много атаки и желание, “Левски” вкара един повече от нас“, коментира Радуканов.

“Направихме това, което сметнахме, че е нужно. Пуснахме бързи трима нападатели, искахме да решим мача бързо, но на тези трима може би им липсва класа в завършващия етап. Затова второто полувреме променихме нещата. Понеже сме загубили, това е грешка. Ако бе станало друго и Спас Делев беше реализирал и бяхме спечелили случайно с 2:1, щяхте да викате, браво. Това е наше треньорско решение”, обясни треньорът на ЦСКА за решението за стартов състав.

На въпрос, свързан с евентуалната му смяна, Радуканов се изнерви и на висок тон обяви: “Ще работя толкова, колкото ми позволи ръководството на ЦСКА. Имам договор да 20 юни. Колкото ми дадат възможност, толкова ще работя. Да виждате, да съм притеснен? Ако са доволни и виждат, че нещо се върши, ще ме оставят. Моето мнение е, че всеки ден съм на работа и давам всичко от себе си. Питайте г-н Никодимов и Костадинов. Защо да повтарям едно и също. Какво искаш да ти отговоря, кажи, за да го чуеш?

“Можеше да обърнем веднага мача след изравнителния гол, но направихме голям пропуск. Не мога да кажа, че ни е липсвало самочувствие в атака, Второто полувреме пуснахме по-опитни футболисти. Всичко е комплексно. Който не играе, той не пропуска. Не може да виним Спас Делев. Продължаваме да работим и гледаме към следващия мач. Много е далеч края на сезона и класирането за евротурнирите“, каза още Милен Радуканов.