Бившият вратар Емил Бучински бе най-атрактивен по време на днешната пресконференция на ветераните на ЦСКА. Той разкритикува ръководството на клуба в лицето на Александър Томов, както и продажбата на акциите. Поводът за събирането на бившите футболисти бе заповед на ръководството да ги изгони от терените на стадион "Българска армия", на които играеха мачове.

"Аз не съм легенда на ЦСКА нито изявен футболист, но съм израснал от дете в този отбор. Аспарух Никодимов ме е взимал в първия отбор, с което се гордея. Аз обаче съм знаещ и можещ. Досега се опитвах да не давам гласност на моето и на мнения на останалите. ЦСКА се превърна в частен клуб за съжаление. За жалост единият е треньор на този отбор. Историята не свършва със Сашо Томов и Стойчо Младенов. Постоянно се афишира, че те са спасители на ЦСКА. Нали знаете, че за да има спасители трябва да има и създатели. Хората на тази маса (б.р. - визира събралите се ветерани) са с много по-големи заслуги. Това ни боли, а вчера беше върхът на простотата. Тази пресконференция трябваше да я дадем много по-отдавна заради дескридитирането на такива личности. И никой няма право да се опитва даже да ги съди. И сега някои може би ще кажат, тези не обичат ЦСКА, съскат ЦСКА. Не, ние обичаме ЦСКА", заяви Емил Бучински.

"Никой не може да ме прави на балък. Има много неясноти с тези акции. Опитват да изкарат, че всеки, който не си купи акции, е враг на клуба. Когато Сашо Томов каза, че Паро Никодимов и Маринчев нямало да си вземат парите, ако не е бил той. А той щеше ли да си вземе парите от Лира Инвестмънтс? Защо той се върна в ЦСКА? Колко акции е купил господин Манджуков и на каква цена? Имам информация, че от борсата са купени 250 хиляди акции, но на други цени само и само да се купуват акции. Тези пари, които се акумулират в момента, не отиват за погасяване на дългове, а за текущи разходи. И докато има балъци, ще има тарикати. Попитайте къде са парите от Манджуков и къде отиват тези пари. Евала на Сашо Томов, това беше пътят да се излезе от кризата, но това не са изпълнителите. Ще дойде видовден. На клуба може да се помогне, ако има реален истински собственик. Господин Томов си тръгна с шутове предния път. Вие смятате ли, че с този имидж, който има господин Томов, може да намери партньор? Аз бях част от екипа на Жеваго. Ние и него излъгахме, и индиеца излъгахме. Сега опитваме да притискаме държавата, правителството. Защо не говорите за ЦСКА Завинаги. Казах му на Чакмаков, че е част от пирамидата, въпреки че е добронамерен и го прави от любов към ЦСКА", каза още бившият вратар.

"Томов говори, че е погасил дълговете. Как ги е погасил, с какви пари? Живи хора са оценени като маймуни, оценени са, за да бъдат изкарани на борсата. Дано тези привърженици съберем пари, но не решаваме проблемите, а малка част от проблемите, които за в бъдеще ще се задълбочат. Ако на свием разходите, няма как да излезем от тази тиня. Вие виждате ли Сашо Томов някъде да фигурира? Няма собственик, това е големият проблем. Ние решаваме на парче нещата. Не че не искаме да помогнем, а не можем. В момента хората в ЦСКА са като едно семейство, мама, татко и аз. Говорих със Сашо Станков. Бюджетът на Локомотив Пловдив е 90-100 хиляди. Къде са 90 000, къде са 400 000? И къде е толкова разликата между отбора на ЦСКА и Локомотив? Ще видите в неделя. И двата отбора са в първата седмица, а Станков събра играчите си след Стойчо Младенов, завърши Бучински.