Полузащитникът на Пирин Светослав Дяков е новият технически директор на клуба съобщиха благоевградчани.

Той ще съвместява ролята си на лидер на тима в средата на терена с тази на новата си позиция в управата на благоевградчани до края на настоящия сезон.

Дяков ще работи в синхрон със спортния директор Петър Михтарски и със старши треньора Радослав Митревски и ще бъде връзката, с която ще се осъществява по-добра комуникация между футболистите и клубното ръководство.

"Ще започна с това, че аз от доста време съм взел решение, което моето семейство и близките ми знаят, а именно, че това е последната ми година като професионален футболист. Затова приех предложението на ръководството до края на договора ми да помагам и като технически директор. След това, ако и двете страни са удовлетворени от условията и работата, която за мен ще бъде нещо ново, ще продължим заедно. 

Отговорността, която поемам е голяма, но не се притеснявам от предизвикателството! Ще се опитам да бъда в помощ на футболистите, треньорите и ръководството. Без значение колко време ще съм, ще работя коректно, усърдно и спрямо принципите ми, както разбира се и за интереса на Пирин“ заяви Светослав Дяков за официалния сайт на клуба.