Шефовете на Лудогорец са били много близо до сделка с турския Ерзурум за вратаря Пламен Илиев. Трансферът обаче пропаднал в последния момент, защото комшиите се отказали от родния национал, пише  научи "Мач Телеграф". И това, при положение че "орлите" били готови да пуснат Пацо Тигъра почти без пари. 

Самият вратар също се навил да играе във второто ниво на футбола в Турция. Припомняме, че Ерзурум, където се подвизава бившата звезда на Левски Габриел Обертан, изпадна миналия сезон от елита.

Въпреки провала на сделката с турския клуб е много вероятно Пламен Илиев да напусне скоро Лудогорец. Той изпадна от титулярния състав, след като беше привлечен хърватинът Кристиян Кахлина. Наскоро пък с клуба подписа друг класен страж - Серджо Пад, който поне на този етап е гласен за резерва на Кахлина. Така за него не остава място в Лудогорец и клубът е склонен да го пусне дори и без пари.

Припомняме, че Илиев дойде в Разград през 2019 година, а разградчани се бориха много за подписа му. "Орлите" първо успяха да го убедят със солидна заплата да си тръгне от румънския Астра като свободен агент, а след това дори платиха около 100 000 евро на клуба от Гюргево, за да го вземат шест месеца преди контрактът му да изтече.

Efbet Лига - сезон 2021/2022