Светослав Тодоров и Викторио Павлов ще водят националния отбор до 18 години (набор 1998) в две контроли срещу Македония идната седмица, съобщи за Viasport.bg Пламен Михов, шеф на направление “Детско-юношески футбол” в БФС.

Това е временен вариант, тъй като и двамата в момента нямат договори. Тодоров беше треньор на досегашния юношески национален отбор до 19 г. (набор 1997), като успя да го класира на Елитен кръг евроквалификации в Хърватия миналия месец.

Викторио Павлов пък бе начело на България U17, набор 1999, и също игра на втората фаза пресявки за Евро 2016 - в Германия, където постигна равенства с Холандия и с Бундестима, но загуба от Словакия в последния мач го лиши от участие на финалите.

“След десетина дни ще има заседание на Изпълкома на БФС, на което Тодоров и Павлов са поканени да изнесат доклади за работата си. Ако Изпълкомът реши, ще им бъдат предложени нови договори. Не мога да гадая какво ще стане. Ние търсим нов треньор не само за набор 1998, но и за 2001, който е следващият национален тим и догодина ще играе квалификации до 17 години”, допълни Михов пред Viasport.

Лагерът започва в неделя, а тимът ще отпътува за Македония в понеделник. Сборът продължава до четвъртък включително.

Възрастта на родените през 1998 г. не е събирана под знамената почти цяла година. С този тим България бе домакин на европейското до 17 г. през месец май 2015-а (на снимката). Отделни момчета намираха място в тима на Тодоров при по-големите.

А по-рано днес Пламен Михов посрещна Йоско Теменужков Михайлов-Кун от Барселона и Илия Груев-младши от Вердер. Двете момчета ще се присъедининят към лагера на България U16 (напрактика вече U17) за турнира на УЕФА в Албена.