ЦСКА победи Литекс с 2:1 в Младежката група до 21 г. - за малка утеха покрай незапомнената суша без голове на мъжкия отбор в "А" група. Дубълът на "червените" също прекъсна лоша серия, а загубата на "оранжевите" позволи на Лудогорец отново да скъси разликата в челото на 3 точки, пише viasport.bg.

И трите гола бяха отбелязани от футболисти на домакините. В 53-тата минута Денис Причиненко откри от дузпа, а в 68-ата Божидар Чорбаджийски си отбеляза автогол. Победният гол отбеляза Александър Аспарухов десетина минути преди края след неумела вратарска намеса.

Двата отбора разчитаха на неколцина играчи от мъжките си отбори. Гостите бяха лишени от двама юношески национали, които по същото време играха в Унгария (виж тук), а в състава на домакините треньорът Иван Атанасов разчиташе на момчета от набор 1998, който вече няма мачове в Елитната до 17 г.

В щаба на Литекс са меко казано недоволни от съдийството на Цанко Миндалов, определят го като "безобразно". Мениджърът на Академия Литекс Стефан Яръмов бе изгонен от пейката.

"Изгонването ми е справедливо, обяви Яръмов пред Viasport.bg. - Но беше предизвикано от реферски грешки в наш ущърб. След мача поисках да се впише в протокола, че искаме да внесем жалба, а делегата ми обясни, че няма видеозапис и преценихме, че е безпредметтно да се плаща за това. Как изобщо един двубой започва без видео, след като в наредбата на БФС е записано, че такова задължително трябва да е налице?! Да видим сега какво ще реши БФС."

"Литекс няма основания чак за такива претенции, отвърна Иван Атанасов. - Искам да говорим за футбол, не за други неща. Доволен съм от момчетата, заслужиха си торта. Направихме сплав от опит и младост, имам предвид по-малките момчета. Колкото до съдията, той направи грешки и в двете посоки."


"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015