България победи Македония с 2:0. Вторият гол беше вкаран от Александър Тонев. Само по себе си това е много интересен факт, тъй като последното попадение на крилото от Елин Пелин беше преди близо три години.

Преди да прати топката във вратата на Столе Димитриевски във вторник вечерта, Тонев се беше разписал за последно на 15 април 2013 г. Тогава още играеше в за полския Лех (Познан) и в 49-ата минута вкара втория гол при победата с 3:0 над Пиаст (Гливице).

След това последва трансфер в Астън Вила, където за един сезон той не успя да вкара гол. През лятото на 2014 г. Александър Тонев беше преотстъпен в Селтик. Престоят му при „детелините“ беше белязан с расистки скандал, но не и с реализирано попадение. През миналата година „виланите“ продадоха българина на Фрозиноне, но той все още не е бележил с екипа на италианския клуб.

За националния отбор крилото не се беше разписвал от 22 март 2013 г., когато заби хеттрик във вратата на Малта при успеха на „лъвовете“ с 6:0 в квалификация за Мондиал 2014.

Така след гола срещу Пиаст (Гливице) Тонев изигра общо 67 официални мача без вкаран гол за клубни отбори или националния тим. Изразено в изиграни минути, крилото не се беше разписвал от 3108 минути или близо 52 часа на терена.

Дано попадението срещу Македония след само три минути на терена да отпуши Александър Тонев. Головете му са нужни не само на Фрозинено в битката за оцеляване в Серия „А“, но и на националния отбор.

СУХИТЕ МАЧОВЕ/МИНУТИ НА АЛЕКСАНДЪР ТОНЕВ
Лех – 5 мача/431 минути
Астън Вила – 20 мача/762 минути
Селтик – 13 мача/487 минути
Фрозиноне – 19 мача/983 минути
България – 10 мача/446 минути