„Петев не става. Петев не може. Петев е провал. Ще ни бият, ще ни пребият, ще ни унищожат. Националният е трагедия. Националният е комедия”.

Петев и компания обаче взеха, та биха Португалия. Но големите усти пак подкараха старата песен на нов глас: „Роналдо се лигавеше. Роналдо не искаше. Ние сме късметлии. Ние сме калитковци.”

Петев и компания обаче взеха, та биха и Македония. И повечето критици този път отместиха крак от педала за газта.  Е, има и такива, които пак мърморят, защото просто си нямат друга работа.

Звучи цинично и гадно, но ще го напиша. Не шавайте, господа, че влиза още повече. След като сами си го забихте (словесния автогол, имам предвид), по-добре замълчете. Че иначе сами се набутвате в собствената си помия.

Нека просто похвалим националите, но, да подчертаем изрично -  без да ги издигаме до небесата. Нека погледнем реално на нещата. А реалността показва, че въпреки всичко националният ни отбор се представи на ниво в двете контроли и взе максимума от тях. Оттук насетне ще бъде добре да оставим Петев и националите да си вършат работата.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ