Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев е имал продължителен разговор на четири очи с един от футболистите. Става въпрос за аржентинеца Федерико Варела, който бе изпаднал в дупка, разбра БЛИЦ.

Халфът не намираше място на терена и имаше големи проблеми с адаптацията – както в отбора, така и към живота в София. Нещо повече – Варела замисляше да си тръгне от Борисовата градина след края на сезона, въпреки че има действащ договор. Той беше привлечен през зимната пауза от турския Денизлиспор.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Любо обаче се изявил в ролята на психолог. Успял да убеди Варела да се вземе в ръце, да излезе от тежката ситуация, раздавайки се максимално по време на тренировките. Пенев даже даде шанс на аржентинеца, пускайки го титуляр срещу Арда в събота. ЦСКА не успя да спечели – срещата завърши 1:1, след като гостите изравниха от спорна дузпа в последната минута. Варела обаче се представи на добро ниво и даже подаде за гола на Кайсеро.

„Явно разговорът му с Любо има ефект. Пенев подходи много точно. Можеше спокойно да не вика Федерико на разговор и да го остави сам да се оправя. Понякога човешките отношения помагат изключително положително на хора, попаднали в такова състояние като аржентинеца“, коментират от Борисовата градина.
Купа на България - сезон 2020/2021
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството