Продължават скандалните разкрития около контролата България – Естония (2:2 с четири дузпи), която е разследвана за “черно тото”. Прокуратурата в Бохум, занимаваща се с уреждането на мачове, предупредила двете федерации, че има съмнения около двубоя още преди старта му. Повод за това били прекалено високите залози направени за двубоя през този ден.

Информацията от Германия противоречи на думите на вицепрезидента на БФС Атанас Фурнаджиев, който категорично отрича в родната централа да е имало данни за подобни съмнения.

За разлика от него естонците потвърдиха. “Бяхме подготвени, че около мача може да има нещо. От прокуратурата в Бохум се свързаха с нас преди контролата. Те вече разследваха по-ранния мач между Латвия и Боливия”, заяви говорителят на естонската футболна федерация Михел Уиболех.

Веднага след срещата на “трикольорите” немците се свързали с ФИФА и УЕФА и помолила за съдействие при разследването.

“Уреждането на мачове става все по-голям проблем. В последните месеци между 70 и 100 мача в Европа са били манипулирани. Разследват се две контроли между национални отбори, чиито имена са вече известни”, заявиха от прокуратурата.