Треньорът на “Левски” Николай Костов коментира слуховете, че Велизар Димитров може да заиграе на “Герена”. Още вчера настоящият футболист на Металург (Донецк) категорична заяви пред БЛИЦ, че няма такъв вариант.

“Знаете ли какви проблеми му създадохме на момчето, това са пълни глупости. Откъде ги взимат тези информации. Той има ръководители, треньори в Металург, звънят на мен, притесняват ме. Велизар е предан на ЦСКА, обича ЦСКА. Как може да дойде в “Левски”. Аз какъв ненормалник съм да взема Велизар на “Герена”, след като е бил толкова години в ЦСКА и е бил лицето на ЦСКА. Това са несериозни неща”, заяви Николай Костов на днешната си пресконференция преди мача с Видима-Раковски в събота от 16:30 часа.

Треньорът отговори на въпрос на журналистка как ще коментира прякора Българския Капело, който български медии му лепнаха: “Не ми харесва това сравнение. Капело е велик треньор, но аз имам име и съм Николай Костов. Не знам кой измисля тези сравнения и прякори, всеки човек си има име и му е приятно да го слуша. Все едно аз на вас да ви казвам Мадона.”

Николай Костов сподели, че ще настоява пред ръководството на “Левски” да продължи договора на Христо Йовов. “Той се отнася професионално към работата си и е добър капитан. Старанието му е пример за всички, помага ми много. Той като една от легендите на “Левски” заслужава договорът му да бъде продължен. Не че му правя реклама, но има още възможност да даде на отбора. При правилна подготовка през зимния период спокойно може да бъде нашият Гигс. Сериозно момче е. Ще настоявам за удължаване на контракта му”, допълни още Костов./БЛИЦ