Президентът на Локомотив (София) Николай Гигов продължава да бъде бесен на съдията Ангел Ангелов. “Железничарите” загубиха с 0:1 дербито с Литекс вчера в Ловеч след скандален гол за домакините в 85-ата минута.

“Утрото е по-мъдро от вечерта, но не ми връща точките. Не смятам, че така трябваше да се случват нещата. Не е нормално в един от най-хубавите мачове да се стават такива работи. Търся обяснение, но това повече не може да продължава. Смятам, че някои съдии, включително и това момче, трябва да си отидат от футбола. Ако могат толкова, ще отидат на друга работа, в която могат повече. Това не му е за първи път, преди години отново се случи с нас, а и други отбори пропищяха от него. Няма държава в света, която да си позволи да търпи такъв съдия”, каза Гигов пред БНТ.

“Изпълкомът не свири мачове, той назначава човек, който да се занимава със съдиите. Сменихме двама началници, но продължаваме да се разправяме. Явно и това не е проблем, проблемът е в съдиите. Аз не съм казал една дума за Литекс, но не съм доволен от това, което се случва със съдиите. Те правят лоша услуга, на когото и да било, ако продължават да свирят по подобен начин. Някои от тях са международни съдии, навън до колкото знам, нямаме оплаквания. Това означава, че се опитват да дават максимума, което могат, а вътре правят това, което искат. Всеки ще си понесе наказанието, ще има и промени. Боби Михайлов трябва да предприеме някои действия. Ще му помогнем да ги реши. Той наследи изключително тежка ситуация в съдийската комисия, донякъде успя, донякъде не му стига и времето. Боби направи една чистка, извади доста знакови съдии. Някои обаче трябва още на Нова година да бъдат извадени от съдийската комисия, както и от международните списъци. Снощи след мача ми се обадиха всички президенти на столичните клубове. Смятам, че това така наречено затваряне на очи няма да продължи”, завърши президентът на “червено-черните”./БЛИЦ