Скандали съпътстваха края на дербито между Литекс и Локомотив (София), спечелено с 1:0 от "оранжевите". Финансовият директор на шампионите Величко Дихонов се прочу, налитайки да бие фен на своя отбор.

Телевизионните камери уловиха момент, в който се видя как шефът в ловешкия клуб нападна привърженик на "оранжевите" и му нанесе няколко удара. Причината бе разправия между фенове на двата тима, при която въпросният привърженик заби кроше в главата на фен на гостите от София. Дихонов влезе в ролята на умиротворител и с шамари и юмруци разкара фена на Литекс.

Всичко това се случи пред очите на няколко полицаи. В същото време пък агитката на Локомотив (София) остана дълго време след края на мача в сектора си и не желаеше да напуска стадиона. "Железничарите" са бесни на съдията Ангел Ангелов, добутал Литекс до победата. В 85-ата минута Дока реализира, но преди това Момчил Цветанов задържа за фланелката Иво Иванов, който гонеше насочената към бразилеца топка.

След края на дербито в Ловеч агитката на "железничарите" опита да нахлуе на терена. Феновете на Локо блъскаха оградите, но бяха удържани от полицаите. Униформените арестуваха няколко от разбеснелите се привърженици и ги изведоха от стадиона с белезници на ръцете. /БЛИЦ