ПОТОПЕТЕ СЕ В СВЕТА НА СТАТИСТИКАТА!

Членът на Управителния съвет на "Левски" Николай Илиев коментира пред БЛИЦ вчерашното представяне на "сините" в Разград. Селекцията на Илиан Илиев отстъпи с 1:2 на шампиона Лудогорец и отстъпи лидерството. Бившият защитник е оптимист, че "Левски" ще постигне високите си цели този сезон и дори заяви, че тимът ще зимува на върха в "А" група. В момента Лудогорец е с 1 точка пред "сините".

- Г-н Илиев, разочарован ли сте от представянето на "Левски" в Разград?
- Съжаляваме за загубата, но мисля, че момчетата се раздадоха, имаха желание да победят, но нещата не се получиха. Първото полувреме го проспахме, второто заиграхме по-добре.

- Тази загуба може ли да предизвика сътресения на "Герена"?
- Не трябва да правим трагедии. Само на 1 точка сме от върха. Позицията ни е много добра. Загубихме този мач, но с изводите, които ще си направим, смятам, че ще се подобри представянето на отбора. Продължаваме да преследваме целите - шампионска титла и Купа на България. Това са целите на "Левски" всеки сезон. Очаквам още след мачовете следващия кръг да се върнем на първото място. "Левски" ще зимува на върха.

- Очаквате издънка на Лудогорец при гостуването на "Ботев" (Пловдив)?
- Да, просто така се получи - да се надяваме Лудогорец да сгреши срещу другите. Но мисля, че няма да бият в Пловдив, докато ние ще си вземем домакинството на Етър и "Левски" отново ще е лидер. Ние обаче имаме много да работим. Имаме да поправяме доста грешки и съм убеден, че втория полусезон ще изглеждаме по различен начин и ще играем по-добре.

- Много нови футболисти ли са набелязани за привличане?
- От доста време се работи по селекцията. На "Герена" никой не спира да работи дори за минута. Всички сме отдадени на отбора и искаме да постигаме успехи.

- Носи ли вина Ивайло Василев за втория гол на Станислав Генчев, който беше от 30-ина метра?
- В никакъв случай не виним момчето. Нормално е да има напрежение при него, защото му беше дебют. Генчев вкара красив гол от 30 метра, Василев категорично няма вина.

- Какво не достигна на "Левски", за да победи първо ЦСКА във вечното дерби, а сега и Лудогорец?
- Виждаме слабостите и работим по тях. Момчетата демонстрираха желание, но просто не успяхме да спечелим. Не може да се побеждава във всеки мач. Вчера имахме шанс да победим, но не стана.

- Има ли вина Илиан Илиев за загубата oт Лудогорец?
- Твърдо сме зад Илиан. Дали сме му абсолютно пълно доверие. Той е треньорът на "Левски". 

- Феновете на "Левски" не очакваха загуба в Разград...
- Нормално е да има недоволни фенове. Те искат, а и всички желаем, да побеждаваме във всеки един двубой, но това е много трудно да се случи. Изключително сме им благодарни да подкрепата, която постоянно ни оказват. Трябва да бъдат малко търпеливи, да вярват на отбора и успехите ще дойдат. Всички ние работим за доброто на "Левски".
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА