Никой не иска да играе контрола с България. На 14 ноември (четвъртък) националите почиват, тъй като квалификационната ни група е с пет отбора. Три дни след това - на 17 ноември (неделя) е домакинството ни на Чехия. БФС все още не е намерил съперник за спаринг, като на няколко пъти е получавал откази от федерации на другите страни, пише "Тема Спорт". Опция номер едно е била Украйна, но там двете страни не са се разбрали за мястото на провеждане на мача. Останалите свободни европейски страни вече са си намерили противници. Това означава, че евентуален противник на България на 13 или 14 ноември ще е държава извън Европа.

Към такъв са се насочили от футболната ни централа. От там обаче ще трябва да побързат, ако не искат ФИФА да се намеси. Ако до края на октомври не сме успели да си уредим съперник, Световната федерация ще ни назначи служебен. Лошото в случая е, че от ФИФА определят и мяс­тото и с оглед факта, че на 17 ноември сме домакини на Чехия, ще се наложи и пътува.

С въвеждането на новия формат на квалификациите от световната централа се ангажираха и с подсигуряване­то на контроли за свободни­те отбори, които нямат ма­чове за дадена дата.

Реално това ще са послед­ните два мача за трикольорите преди евентуалното учас­тие на баражи през март. Се­лекционерът Красимир Балъков е бил категоричен, че най-добре е да се намери против­ник от Европа, но в крайна сметка най-важното е било да има мач и да се изпробват различни тактически вариан­ти и играчи.

Нашата квалификационна група за Евро 2020