Сагата с преминаването на нападателя на Берое Венцислав Христов в ЦСКА вече е в нов епизод. Ръководството на старозагорския клуб разпространи официално изявление, след като стана ясно, че "армейците" продължават да не превеждат парите за играча, който е силно желан от Стойчо Младенов.

Под Аязмото са категорични, че няма да пуснат Христов при "червените" преди да са получили сумата по трансфера. Освен това старозагорци правят пореден компромис, давайки отсрочка на Александър Томов и компания. Сега "армейците" имат срок да платят за нападателя до 4 февруари.

БЛИЦ разбра, че заради отсрочката сумата вече е набъбнала на 500 000 лева без ДДС или 600 бона.

Изявлението на ръководството на Берое:

Във връзка с огромния интерес от страна на цялата спортна общественост в България за евентуален трансфер на нападателя на Берое Венцислав Христов в редиците на ЦСКА (София), ПФК Берое информира всички заинтересовани от случая, че срокът за плащане на трансферната сума за правата на играча е удължен до 4 февруари.

За сметка на това е постигнато споразумение за изплащане на допълнителна компенсация. Решението за това е продиктувано от желанието на футболиста за трансфер именно в този клуб.

Информациите за отказ на Берое на други оферти, публикувани в някои електронни медии, не отговарят на истината.

Ние, от ПФК Берое винаги сме защитавали интересите на нашите футболисти, но държим играчите, които са в нашия отбор да защитават емблемата на клуба мотивирани да дадат най-доброто от себе си, с хъс и себераздаване. Ние не се съмняваме в професионалните качества на Христов, който помогна много за доброто представяне на отбора в последната година и спечелването на два трофея и му благодарим за откритите отношения с нашия клуб.

Обръщаме се и към нашите фенове, които трябва да бъдат спокойни, защото интересите на любимия им отбор ще бъдат защитени докрай и ние няма да позволим клубът да бъде ощетен по никакъв начин. Трансфер може да бъде осъществен едва след заплащане на пълната сума.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА