Левски не успя да вкара гол на Етър във Велико Търново и да спечели, но от друга страна нулевото равенство на „Ивайло“ има и нещо положително. Не можем да не отчетем, че „сините“ все още нямат допуснат гол от началото на 2021 г. в официален мач, отбелязва „Меридиан Мач“.

Освен това за пръв път от една година насам записаха две поредни сухи мрежи. Нещо, което изглеждаше почти невъзможно през есента. Тогава тимът от „Герена“ не позволи да му вкарат гол само в четири от мачовете. Това беше осребрено с 3 победи и едно равенство.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

На този фон трябва да отчетем и нещо друго. И двете сухи мрежи, които „сините“ навързаха сега, са на сметката на Звонимир Микулич. Хърватинът, който през есента е бил №1 по този показател в Молдова, бе предпочетен от Славиша Стоянович пред Николай Михайлов.

Двете поредни сухи мрежи му гарантираха място в историята на Левски за вечни времена. Звонимир Микулич е първият чуждестранен вратар на клуба с подобно постижение, ако се броят само мачовете за първенство. Нито Боян Йоргачевич, нито дори Олег Моргун, който попадна в много силен отбор на „сините“, нямат такъв старт на „Герена“.

Иначе Левски започва вноса на на вратари още преди Втората световна война. Първи повлича крак Карел Буркерт през сезон 1933/34. Той пази в седем мача, но няма точна информация как се е справил в тях. Има и един мач за националния тим, в който бием Югославия. Не получава поданство и се прибира в Чехословакия.

След него в Левски се подвизава Андре Бринг от Нидерландия, но той не записва нито един официален мач. Само една среща, но за купата на България, има Иван Чворович, който е сърбин с български паспорт.

Олег Моргун (Украйна), Даниел Киш (Словакия), Горан Блажевич (Хърватия), Кристиян Наумовски (Северна Македония), Боян Йоргачевич (Сърбия), Мартин Полачек (Словакия) и Милан Миятович (Черна гора) пък нямаха шанс да запишат старт, какъвто има Звонимир Микулич.

Повечето от тях се пропукваха още в първата среща или във втората. Нищо, че в тези двубои Левски е срещал доста по-слаби от него съперници, както се случи с Миятович – получи гол при 4:1 над Дунав в Русе.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството