Нидерландският защитник Мено Кох коментира трансфера си в ЦСКА пред изданието Voetbalzone..nl. 26-годишният бранител, който беше привлече на „Армията“ от белгийския Ойпен, призна, че това е било възможност, която не имал право да пропусне.

„Мислех, че трансферният пазар е затворен навсякъде, така че не очаквах да сменя отбора. Когато получих офертата от България, трябваше бързо да реша“, коментира Кох.

„Моята приятелка, семейството и приятелите ми бяха на мнение, че това е възможност, която абсолютно не мога да пропускам. Баща ми, който е бил спортист на високо ниво, знае колко е важно да бъдеш решителен в подобни моменти“, заяви нидерландецът.

„Трескаво мислех до последните моменти, тъй като не е лесна стъпка да отидеш в другия край на Европа. В същото време от ЦСКА се обадиха на агента ми, а след това направиха и официална оферта на Ойпен (б.ред. 500 000 евро). След това обсъдих всички с близките си и в крайна сметка приех“, разкри 195-сантиметровият защитник.

„Имах разговор с Юрген Матей, който също играе в ЦСКА. Той ме убеди, че в клуба всичко е уредено и няма забавяне на заплатите. Агентът ми също направи проучване. Сега съм в топ отбор, а и София е хубав град“, призна Мено Кох.

„В Лига Европа ЦСКА игра срещу Рома. Шансът да играя в такъв тип мачове ме убеди да приема офертата от България“, допълни бранителят.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството