Локомотив (Пловдив) получи повод за двоен празник. Ден след спечелването на купата на България, „черно-белите“ получиха и концесията на стадиона в парк „Лаута“. Гласуването за концесията стана точно за три минути и без никакви възражения, пише „Марица“.

Това означава, че стадионът трябва да бъде реконструиран, за да отговаря на изискванията на УЕФА за четвърта категория. Успоредно с това е предвиден ремонт и на базата в комплекса, както и на недовършения хотел в него.

Концесията се учредява за 35 години, а до края на втората година от сключване на договора концесионерът е задължен да модернизира стадиона. Общата инвестиция, която се изисква от дружеството, което ще вземе концесията, е в размер на 17 милиона лева. Още 6 млн. лева концесионерът трябва да вложи в изграждането на тренировъчния комплекс с няколко игрища.

Още едно футболно тренировъчно игрище ще се строи в Тракия, също на концесия, което ще се ползва предимно от детско-юношески школи. Решенията бяха взети по предложения на кмета Иван Тотев, като преди това президентът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски е заявил намерението на дружеството да инвестира в двата спортни комплекса. Тепърва предстои община Пловдив да проведе два конкурса за избор на концесионер.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2018/2019