Председателят на Зоналния съвет на БФС - Велико Търново Георги Велинов обяви, че новият Етър ще се състезава в Северозападната "В" група, където ще мери силите си с още 15 отбора.

Очертава се изключително интересна надпревара. В желязната група до момента са заявили участие Видима-Раковски (Севлиело), Янтра (Габрово), Локомотив 2012 (Мездра), Бдин (Видин), ФК Берковица и ОФК Павликени, както и Спартак (Плевен).

Етър влиза в първенството с лиценза на "Ботев" (Дебелец), като до края на седмицата тимът от Дебелец ще промени името и регистрацията си. След това клубът ще стане общински и ще бъде назначен треньор и щаб. До август и стадион "Ивайло" ще бъде напълно готов за игра.

Първенството започва на 11 август, съобщи още Георги Велинов. Предстои обаче ново съвещание на Зоналния съвет, на което окончателно ще бъде утвърден съставът на Северозападната "В" група. Около 20 юли ще бъде традиционната сбирка на представителите на клубовете във Велико Търново, на която ще бъде теглен жребият за новото първенство.