Халфът на Левски Радослав Цонев застана пред медиите след края на контролната среща с Локомотив (Пловдив), която „сините“ спечелиха с 1:0. 26-годишният халф, който изведе тима с капитанската лента, коментира ситуацията на „Герена“ и обяви, че желанието му и това на брат му Борислав е да останат в Левски.

„Въпреки жегата стана добра проверка и се радвам за победата, тъй като участие взеха много млади момчета. Не мога да твърдя, че атмосферата в отбора е лоша. Все пак сме млади момчета и сме мотивирани да се доказваме. Вероятно проблемите ни вдъхват още повече желание и увереност“, обяви Цонев.

„Приятно е да съм капитан на Левски. Бил съм капитан и във втория отбор, и в юношеските гарнитури. В този труден момент всички трябва да сме капитани, без значение кой е с лентата“.

„Надявам се клубът да се оправи. Аз съм оптимист. Ако не бях, досега щеше да съм си тръгнал. Не е само Арда, има и други предложения към мен и брат ми, но нашето желание е да останем в Левски“, категоричен е халфът.

„Говорих с Боби за ситуацията, при която го изгониха. Той е по-импулсивен от мен. Според него има чиста дузпа, но не съм гледал повторенията. Съдията му е казал, че го гони заради бутането на картона, но това не е вярно. Нека оставим този инцидент, все пак това е приятелска среща“, призна Ради Цонев.