Новият шеф на съдиите Костадин Гергинов коментира целите пред Съдийската комисия след избирането му на този пост.

"След като се предприема това решения явно са се случили неща, които не е трябвало. Надявам се да успеем да излезем от тази ситуация. Надявам се Съдийската комисия да сме единомишленици, да работим в една посока. Пет от 7-те човека са даденост. Петър Петров, който ще отговаря за ВАР, ще му бъде осигурено всичко", коментира той пред БНТ.

"Притеснява ме това нещо, системата ВАР може да доведе до определено разконцентриране в съдиите, аз бих се срамувал от това, ако използвам ВАР два-три пъти, важното е съдиите да бъдат максимално концентрирани на терена", добави той по повод въвеждането на системата ВАР.

"Излизане от стресовата ситуация, в която се намираме в момента. Съдиите да свирят по правилата, да се отърсят от всичко, трябва да има равни условия и на двата отбора на терена. Трябва да вдигнем самочувствието на съдиите", каза той по повод краткосрочните цели на комисията.

"От 1 юли влизат промените във възрастта на съдиите, тоест от новото първенство. Иначе що се отнася до 16-годишните съдии, те ще ръководят повече мачове при децата, за да трупат опит и да бъдат готови на 23-24 години да ръководят в мъжкия футбол. Ще бъда щастлив, ако ние преди трудния пролетен полусезон, той ще е много труден, ако успеем да го завършим добре, ще съм доволен", коментира още новият съдийски шеф.