Собственикът на Лудогорец и член на Изпълкома на БФС Кирил Домусчиев обяви страхотна новина за българския футбол - въвеждането на системата ВАР. Босът на шампионите говори след заседанието на ръководителите на родната централа в Бояна.

Проектодоговорът за въвеждане на ВАР в българското първенство бе одобрен днес, като в най-кратки срокове той ще бъде подписан с цел системата да бъде въведена от плейофната фаза на сезон 2020/2021 г. 

"Нямам коментар за шефа на съдиите. Имаше предложение, беше гласувано единодушно. Да му пожелаем успех и да се развива българското съдийство. Защото и там явно има нужда от материал и много работа", каза Домусчиев относно смяната на Костадин Стоичков със Костадин Гергинов. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Искам да обявя нещо, което ме радва, защото аз бях инициатора за него. Заедно с г-н Фурнаджиев одобрихме договора за ВАР, който ще бъде подписан до дни. Обучението върви успешно, оборудването и подготовката на съдиите също. Плейофите ще са с ВАР. Направихме нещо добро за развитието на българския футбол и съдийството ни. А и да намалеят споровете тази грешка дали е на съдията, умишлено ли я е направил... Смятам, че въвеждането на ВАР ще бъде от голяма полза", коментира Домусчиев. 

Домусчиев: Не се бъркам в избора за нов треньор на България

"Спорове има, доста хора бяхме на заседанието. Почти всички членове на Изпълкома се събрахме. Опитни и мъдри хора сме, нормално е да има спорове, за да се стигне до най-доброто решение", каза босът на Лудогорец.

Той говори и за ситуацията при "орлите" - "Неслучайно сменихме треньоритe, назначихме нов треньор. Признахме си, че не сме доволни от резултати. Естествено, винаги работим и вярваме в това, което правим. Иначе няма да се получат нещата", каза той за амбициите за нова шампионска титла на Лудогорец. 

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството 
Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2021 

Кадри "Спортал":