Новият треньор на "Левски" Пепе Мурсия е вече в България. Испанецът се появи малко след 16:30 часа на Летище "София" и веднага след това говори пред медиите, които го очакваха на Терминал 2.

"Много съм доволен, че съм в България. Всичко започна в петък, разговаряхме достатъчно време, за да преценя, че трябва да се съглася на предложението. Когато става дума за футболно, лесно се взема решение. Щастлив съм, идвам в голям клуб", бяха първите думи на Мурсия.

"Избрах "Левски", защото заявиха сериозно отношение към мен и показаха, че наистина ме искат. От много време отборът не се е борил за титлата и за мен ще бъде голямо предизвикателство. Смятам, че с опита си мога да допринеса това да се случи."

"Всеки добър треньор, ако е професионалист, трябва да знае кой е "Левски". Така, както всеки е наясно кои са Атлетико (Мадрид) и Реал (Мадрид). Комуникирах с Алекс Перес, който е бил в клуба. Няма как да не съм запознат с отбора. Наясно съм с контузията на Велев, с възрастта на някои играчи. Наясно съм с много неща", добави испанецът.

Мурсия призна, че за момента негов асистент ще бъде Анхел Пиндадо. Тепърва ще става ясно на кои хора ще разчита в щаба си

"Нека се запозная първо с хората тук и тогава да кажа кои ще бъдат в щаба ми. Преди всичко се нуждаем от адаптация."

"В момента няма как да говоря за селекция. Първо трябва да прегледам наличните състезатели, за да може да преценим по какъв начин "Левски" да придобие по-добър вид на терена. Не искам в отбора играчи, които да се делят на чужденци, на млади и стари. Искам хора, които да мислят само и единствено за клуба. Целта ни е да изградим силен отбор, колектив. Всичко трябва да става стъпка по стъпка. Нужда е мобилизация и желание за игра", каза още бившият треньор на Атлетико (Мадрид).