Интересна идея обсъждат босовете на футболните клубове, които в момента обсъждат евентуално създаване на Източноевропейска футболна лига (ИЕФЛ). Както е известно, ЦСКА е инициатор на идеята и домакин на срещата. Идеята на организаторите е новосъздаденият турнир да прилича на Лига Европа. Надпреварата може да добие статут на трета по сила в Европа след Шампионската лига и Лига Европа. Идеята е ИЕФЛ да бъде съставена от 8 групи по 4 отбора, като в първия етап от нея няма да участват тимовете от Източна Европа, които са в групите на Шампионската лига и Лига Европа.

В елиминационната фаза на пролет в турнира може да се включват отпадналите източноевропейски отбори от другите две клубни състезания на Европа. Така Източноевропейската лига ще бъде един вид спасение за клубовете от Източна Европа, които отпаднат рано-рано от Шампионската лига или Лига Европа.

Така например даден отбор, ако финишира на четвърто място в групите на Шампионската лига, ще продължава в Източноевропейската лига напролет, а няма да прекрати евроучастието си. Ако отбор е трети или четвърти в групите на Лига Европа, ще придобие същото право и отново няма да приключи с Европа още преди Нова година./БЛИЦ