Новото попълнение на ЦСКА Сержиу Буш говори за пръв път след подписването на договора си с "червените". Както БЛИЦ първи съобщи, младежкият национал на Румъния подписа вчера контракт с "червените". Ето какво каза Буш пред Канал 3:

- Сержиу, можеш ли да ни кажеш повече за трансфера ти в ЦСКА. За колко време парафира с "червените"?
- Договорихме се много бързо. Клубът ми предлага много добри условия и видях възможност за развитие пред себе си. Ще бъдат тук за две години.

- Как се стигна до идването ти в България и трансфера ти в ЦСКА. Кой осъществи връзката с клуба?
- Контрактът осъществиха няколко агенти. Искам да им благодаря за това. Тук съм от 5 часа и се чувствам много добре. Бях в музея на ЦСКА и сега се чувствам още по-добре. Сигурен съм, че това бе една важна крачка в кариерата ми.

- Какво мислиш за отбора, беше в музея, знаеш вече малко за историята, какво е мнението ти за клуба?
- Бих казал, че това води до известна доза напрежение в мен, защото това е най-добрият отбор в България. Аз идвам от Румъния, сменям начина си на живот. ЦСКА е спечелил почти всичко. Клубът има славна история, от мен ще се изисква много. Това е добре за мен, ще съм под напрежение, аз имам нужда от стимул и да се подготвям винаги на добро ниво.

- Познаваш ли някого от футболистите, които дойдоха от Румъния в ЦСКА, като Янис Зику и Жуниор Мораеш, запознат ли си и с други именити играчи на клуба?

- Да, с футболистите, които играха в Румъния, съм приятел и познавам почти всички от тях. С Еуген Трика бяхме колеги, а преди една година той ме тренираше в Клуж. Румънските играчи правят добро впечатление в ЦСКА затова и ЦСКА купува от Румъния. Тук знаят, че румънските футболисти могат да играят в България и ще се представят на много добро ниво.

- Юноша си на Клуж, освен това си преминал през националните отбори до 19 и 21 години, следващата ти цел е мъжкият тим, нали?
- Да, и се надявам с тази огромна крачка в кариерата си сега да направя още една в мъжкия национален отбор на Румъния.

- Поставяш ли си цел с ЦСКА, която искаш да постигнеш през този сезон?
- Обикновено, когато започвам сезона, не си втълпявам нещо на всяка цена. Поставям си цел ден за ден. Трябва да тренирам на ниво и съм сигурен, че ако правя всичко постепенно ден за ден, резултатите ще дойдат.

- Спомена, че това е голяма крачка за теб, че това ще развие кариерата ти. Проучи ли съотборниците си, с които ще играеш?
- Да, прегледах профилите им в електронните сайтове. Има доста добри футболисти, които са играли в големи отбори. Бих казал, че съм късметлия, защото ще мога да се уча от тях. Когато те играят, ще бъдат пример за мен.

- И последен въпрос. Запознат ли си кое е най-голямото дерби в България?
- Да, знам отпреди трансфера си, че когато ЦСКА и "Левски" играят, обстановката е сякаш цяла София е в пламъци. Нямам търпение да взема участие в това дерби.